Vi går mot lågkonjuktur

Gott och blandat

Det är säkert ingen nyhet för er att vi går mot lågkonjuktur. Ökande inflation som leder till ökade priser, dyr el, sjunkande bostadspriser. Jag har en bekant som inte har något privatlån. Det enda han har är ett bostadslån där fastigheten är värderad till ca 4 500 000 kronor, han köpte den för 3 500 000. Trots detta vill banken inte ge honom mer än 250 000:- för andra ändamål. Förstår inte hur det går ihop. Han får väl byta bank som man får göra emellanåt, men man känner verkligen att vi är påväg in i en lågkonjuktur. Samtidigt har vi krig i Europa och hetsig stämning i världen med bland annat USA, Ryssland, Kina med flera. Läget känns inte jättestabilt. Något som också ökat markant i kostnad är leasing av fordon. Känns som att ingen erbjuder bra priser, förutom ALD Bil som jag nämnt några gånger på bloggen.

Vi får härda ut

Vet många av mina vänner och bekanta som fick elräkningar och räntehöjningar som ledde till dubbla och trippla utgifter. Det är inte mycket vi kan göra, än att härda ut och spara.

Buffert

Vill nämna att det alltid är viktigt att ha en buffert vid sidan om. Har man turen och kunna bygga upp en så tveka inte ens. För i tider som dessa kan det behövas.

Senaste inläggen

Maximera familjelyckan – Hemligheten bakom balans och starka relationer

Familj

Att maximera familjelyckan är en önskan för många av oss. ...

Att navigera utmaningarna inom jobb och familjeliv

Familj

Att balansera kraven från ett arbete inom tech och familjelivet ...

RPA – Nästa steg i din tekniska livsstil

Tech

Hej alla, och välkommen till den fascinerande världen av RPA, ...