Vi går mot lågkonjuktur

Gott och blandat

Det är säkert ingen nyhet för er att vi går mot lågkonjuktur. Ökande inflation som leder till ökade priser, dyr el, sjunkande bostadspriser. Jag har en bekant som inte har något privatlån. Det enda han har är ett bostadslån där fastigheten är värderad till ca 4 500 000 kronor, han köpte den för 3 500 000. Trots detta vill banken inte ge honom mer än 250 000:- för andra ändamål. Förstår inte hur det går ihop. Han får väl byta bank som man får göra emellanåt, men man känner verkligen att vi är påväg in i en lågkonjuktur. Samtidigt har vi krig i Europa och hetsig stämning i världen med bland annat USA, Ryssland, Kina med flera. Läget känns inte jättestabilt. Något som också ökat markant i kostnad är leasing av fordon. Känns som att ingen erbjuder bra priser, förutom ALD Bil som jag nämnt några gånger på bloggen.

Vi får härda ut

Vet många av mina vänner och bekanta som fick elräkningar och räntehöjningar som ledde till dubbla och trippla utgifter. Det är inte mycket vi kan göra, än att härda ut och spara.

Buffert

Vill nämna att det alltid är viktigt att ha en buffert vid sidan om. Har man turen och kunna bygga upp en så tveka inte ens. För i tider som dessa kan det behövas.

Senaste inläggen

Nyheter inom forskning för att behandla fibromylagi

Hälsa

Midsommarfirande med familjen Hej kära läsare! Imorgon är det äntligen ...

Ett smart val för ditt hem

Bygg

I dagens inlägg vill jag prata om något som är ...

En vecka av framgång

Tech

Denna vecka har varit fylld av spännande utmaningar och givande ...