Underskattat resmål

Resor

I somras åkte vi till Albanien i Durres. Hört så mycket gott om Albanien på sistone och efter lite googlande, så bokade vi hotell på Adriatic. Kan säga att jag faktiskt blev förvånad av Albanien och Durres. 

Stranden

Stranden var jättefin, nästan inga stenar och vattnet i havet var väldigt rent.
Solstolarna ingick i vistelsen och var inget man behövde betala extra för, och varje gång man satte sig på en solstol kom personal med rena handdukar. Bra service och framförallt väldigt prisvärt.

Rum

Rummen var rymliga, moderna och väldigt prydliga. Städningen var exemplarisk, finns inget jag kan klaga på när det kommer till rummen.

Pool-side

Denna delen ansåg jag vara den bästa. Stort pol-område massor med solstolar bar/restaurang precis vid poolen och poolen innehöll saltvatten, vilket jag tyckte var väldigt bra. Här kunde man köpa drickor, enkla rätter, som pizzor, pommes frites och toast-mackor. Sen hade dom även gratis vattengympa för allihopa och även ansiktsmålning för barn.

Spaanläggning

Spa-anläggningen ingick också i priset och den var magisk. Här kunde man basta, bada i varm-pool med saltvatten och bara ligga och relaxa. Mycket härlig anläggning.

Maten

Måste säga att jag blev lite besviken på maten, vi åt på hotellet och det kändes som de inte hade brett urval, samt så fick vi vänta väldigt lång tid tills vi fick maten. Standard mat, pizza, kyckling-file pommes-frites, pasta. Dom försökte köra fine-dining men tror inte dom är hemma på den biten än. Dom var väldigt trevliga, men man märkte att detta var nytt för dom. Om några år är dom säkert hemma.

Sammanfattning

Jag var sammanfattningsvis väldigt nöjd med vår semester i Albanien, Durres på Adriatic Hotel.

Blev förvånad av vilka faciliteter dom hade, samt deras strand, hav och till viss del deras mat. Jag tror att Albanien kan bli framtidens Grekland och ta många turister ifrån Grekland. Albanien var väldigt prisvärt. Med tanke på vad man fick tillgång till på hotellet samt kvalitet på faciliteterna så var det faktiskt väldigt prisvärt. Hade nog betalat dubbelt om jag skulle valt ett likvärdigt hotel i Grekland. Dom har dock lite att jobba på vad gäller mat och service. Sen har jag inte varit runt hela Albanien, finns ställen i Saranda som sägs vara helt magiska. Kanske blir mitt resmål nästa sommar.

Senaste inläggen

Ramadan

Familj, Gott och blandat, Välmående

Ramadan står för dörren, och i år känns starten på ...

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil har fördelar

Hälsa

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil kan vara en ...

Så kan få en mindre stressig livsstil 

Hälsa

Så här ett år in i interaktioner med användare, låt ...