Provkörde Hyundai Ioniq 5

Fordon

Var och provkörde Hyundai Ioniq 5, och den var riktigt riktigt bra. Vet att Hyundai dom senaste 2-3 åren steppat upp och börjat producera fordon som ser riktigt bra ut. Ioniq 5 gjorde mig inte besviken. Det känns som att köra en mini suv eller cc (crosscountry). Samtidigt som den var mycket behaglig att köra så är den även rymlig. Bagage-utrymmet hade mycket plats och där hade du lätt kunna få plats med några barnvagnar. Det är inte så konstigt med tanke på att den rymmer 551 – 584 L. Har man sätena nedfällda rymmer den hela 1587 L.

Hel-elektrisk

Fordonet går ju på el, den jag körde hade hela 507 km i räckvidd, vilket är ganska långt enligt mig.
Tanken på el-bil har slagit mig och det känns som att det är mer lönsamt att köra en elbil om man inte ska köra långa relationer. Kör man exempelvis mycket stadskörning så är det ju perfekt med en elbil. Man kan spara väldigt mycket på att inte behöva tanka diesel eller bensin.

Designen

Utseendemässigt är den verkligen som en playstation 5. Cool, innovativ och som tagen ur framtiden. Imponerad av funktionaliteten men framförallt av designen. Fronten, bakljusen, detaljerna, detta är jag inte van att se av Hyundai.

Ska man köpa eller inte

Frågan är ju ska man köpa eller inte. För mig så uppfyller den alla saker jag vill med ett fordon. Dock så är den ganska dyr, 559 000:-.
Köpa kommer jag förmodligen inte att göra, men kommer det ett bra leasing erbjudande så kommer jag definitivt att slå till. Jag håller koll på alla erbjudanden, och ett annat fordon som jag även kikar på är Volkswagen ID4. Den ska jag nog provköra härnäst. När jag gjort det ska ni få en recension på den med!

Senaste inläggen

Ramadan

Familj, Gott och blandat, Välmående

Ramadan står för dörren, och i år känns starten på ...

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil har fördelar

Hälsa

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil kan vara en ...

Så kan få en mindre stressig livsstil 

Hälsa

Så här ett år in i interaktioner med användare, låt ...