Kommer Microsoft köpa Chatgpt?

Tech

Det är väldigt mycket som händer i tech-världen just nu med chatgpt och AI. Det ryktas för tillfället att Microsoft vill köpa Chatgpt och detta har resulterat i att Google verkar vilja lägga in en ny växel vad gäller att implementera AI i sökmotorn. Vet inte om det har med saken att göra, men google senaste uppdatering som dom rullade ut i december, skulle ju kunna detektera länkbyggen (detta med hjälp AI). Jag älskar när sånt här händer, för det är när dom största bolagen får konkurrens som produkterna utvecklas och resulterar i att användaren/kunderna får det bästa av produkten.

Blir google bli utkonkurrerade?

En fråga som många ställer sig är just om google kommer bli utkonkurrerade av Microsoft om dom skulle köpa Chatgpt och implementera den. Google har dominerat branschen i över 20 år, ska bli intressant att se hur dom tacklar detta och AI. Google har säkert olika tekniker där de använder AI, men frågan är hur man ska implementera dessa i sökmotorn. Hur får vi en bättre upplevelse, hur hjälper det användaren?

Detta är något som jag absolut kommer följa upp

Blir nog svårt att konkurrera ut Google.

Personligen tror jag det blir svårt att konkurrera ut google, det finns en anledning till att man dominerat branschen så länge och jag tror inte att AI och chatbottar är något nytt för dom. Tror dom blev ställda av hur många användare Chatgpt drog till sig på så kort tid. Dom kanske har underskattat dess kraft. Hursomhelst, det ska bli så intressant att följa.

Chatgpt

Chatgpt drog till sig 1 miljon användare på 5 dagar, och tjänsten ligger nere flera gånger om dagen då den är tungt belastad med trafik. Det är helt fantastiska siffror!

OpenAI som står bakom denna skapelse, sägs kunna värdera tjänsten till 300 miljarder kronor.

Senaste inläggen

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil har fördelar

Hälsa

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil kan vara en ...

Så kan få en mindre stressig livsstil 

Hälsa

Så här ett år in i interaktioner med användare, låt ...

Är det värt att investera i en hårtransplantation? 

Gott och blandat, Hälsa

Nyligen lyssnade jag på en podcast, ”The Olsson sisters”, där ...