Hur ska man tvätta bilen

Fordon

Jag känner för många som aldrig tvättat en bil, det är faktist svårt att veta hur man ska gå tillväga och vad som är tillåtet om man aldrig gjort det innan. Vilket är det bästa bilschampo att använda sig av, ska man börja med högtryckstvätt och vad är avfettning?

Med anledning av detta går jag i detta inlägg igenom, hur man tvättar bilen. 

 1. Avfettningen

  Avfettningen, tar bort den ingrodda smutsen. Föroreningar, damm och allt möjligt smuts. För att undvika skador på lacken, ska du varje gång du tvättar bilen använda dig av någon form av avfettning. Det kan vara kallavfettning eller alkalisk avfettning.

 2. Högtryckstvätt

  När avfettning stått i ungefär 5-10 minuter, så kan du börja skölja av avfettningen med högtryckstvätten. Skölj hela bilen ordentligt och tänk på att även ta fälgarna med, då det samlas väldigt mycket smuts vid det området. Meningen med att skölja av bilen med högtryckstvätt är att du ska skölja av avfettningen.  Låt den rinna av bilen på ren yta.

 3. Rengör ordentligt med schampo

  Avfettningen tar bort det smutsigaste på bilen. Efter detta steget är det dags att ta bort den grundliga ytsmutsen som ligger på lacken. Detta görs  med schampo och en tvätthandske. Sprid schampot enligt instruktionerna på flaskan. Undvik att gnugga, dra istället med varsamma rörelser.

 4. Spola av bilen efter

  Efter ovannämnda steg, ska du spola av bilen uppifrån och ner.

 5. Vaxa bilen om du vill behålla glansen

  vill du behålla den fina glansen, en tid framöver, så ser du till att vaxa bilen. Vax kan långtidsskydda lacken och det finns gott om dom som du antingen lägger på bilen för hand eller med maskin. Det finns till och med snabbvax att köpa på macken eller på internet.

Hoppas att denna guide var till någon hjälp. Se till att skydda bilen från permanent skada på lacken, genom att tvätta bilen. Lycka till!

Senaste inläggen

Guide för att välja rätt försäkring

Familj, Gott och blandat

Här är ditt inlägg med korrekt rubriksättning: Att välja rätt ...

UiPath cloud – Ett kraftfullt verktyg för effektiv automation

Tech

Medan jag balanserar vardagen som familjefar i Göteborg med två ...

Vill ha högre lön

Familj

Att vilja ha högre lön är en naturlig del av ...