Hundförsäkringar

Djur

Hunden är verkligen människans bäste vän och blir som en familjemedlem.
Det värsta som finns är ju att ens familjemedlem faktiskt blir sjuk och i sådana situationer ska man alltid se till att hunden har rätt skydd. Då jag har erfarenhet som säljare av hundförsäkringar, förstår jag verkligen innebörden av att ha rätt skydd för när olyckan är framme kan det stå dig dyrt. Med anledning av det ovannämnda är det jätteviktigt att jämföra hundförsäkringar. Ta del av mina tips nedan


Olika nivåer

Alla försäkringsbolag har olika nivåer på sina försäkringar. Dom brukar bestå av 3 skydd, en grundläggande som täcker en lägre summa (10 – 30 000 kronor) sedan ett paket som brukar vara den mellersta, den täcker oftast 30- 60 000 kronor och slutligen det största paketet med högst ersättning där summan tenderar att ligga på 120 – 150 000 kronor. Dessa beloppen är ersättningsbelopp. Sedan har försäkringsbolagen en fast självrisk och även en rörlig självrisk på 15-25 procent av ersättningskostnaderna (dessa betalar du). Den fasta självrisken brukar ligga mellan 1500-3500. Det beror på vilket paket man valt helt enkelt. I stort sett erbjuder bolagen samma skydd men man ska givetvis jämföra dessa mot varandra. Det viktigaste är att man har ett skydd som täcker. Kostnaderna kan skena iväg väldigt fort om hunden ska ligga inne i 2-3 dagar.

Jämför försäkringarna

Jag rekommenderar definitivt att jämföra dom olika nivåerna hos olika försäkringsbolag. Ibland kan bolagen ha kampanj under vissa perioder och det är bra att kolla av läget hos dom flesta för att inte missa något. Jag tycker det är jätteviktigt jämföra hundförsäkring, så man får så mycket som möjligt för pengarna. Låt heller inte snålheten bedra visheten. Enligt mig ska hundar ha en nivå där försäkringen täcker minimun 50 000 kronor i ersättningskostnader, då det kan bli väldigt dyrt om något skulle hända med hunden. Sen är det upp till var och en att välja vilken nivå de anser vara nog.
Hundar är verkligen väldigt fina och lojala varelser. Har du skaffat er en hund, är det jätteviktigt att du skaffar en försäkring för den, som kan hjälpa till när olyckan är framme. Se även till att läsa försäkringsvillkoren och är det något som du inte förstår eller är oklart, ring till bolaget som säljer försäkringen och fråga handläggaren.

Senaste inläggen

Nyheter inom forskning för att behandla fibromylagi

Hälsa

Midsommarfirande med familjen Hej kära läsare! Imorgon är det äntligen ...

Ett smart val för ditt hem

Bygg

I dagens inlägg vill jag prata om något som är ...

En vecka av framgång

Tech

Denna vecka har varit fylld av spännande utmaningar och givande ...