Fördelar med köpa nyckelfärdigt bastuhus

Hem & Inredning

Fördelar med köpa nyckelfärdigt bastuhus

Tänk dig en bastustuga nere vid sjön, alldeles nära tomten. Under ljusa sommarnätter och kalla vinterdagar finns den där för att nyttjas. I detta inlägg går jag igenom fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt bastuhus samt hälsofördelarna med att bastubad. 

Slipper bygga själv

Att börja bygga en fristående bastu själv kan för många vara ett tidskrävande och komplicerat projekt. Har man inte erfarenhet av bygg, kan det bli riktigt svårt att bygga klart ett, och lyckas man finns det ändå många saker som kan gå fel med bygget. I och med att du slipper bygga själv,  vid köp av ett nyckelfärdigt bastuhus sparar du tid och energi, som du istället kan lägga på dom roliga sakerna, nämligen inredning! En annan fördel är att allt byggs i fabrik och det går mycket fortare med, många väljer därför nyckelfärdiga hus . Just ett bastuhus kräver att dom är tåliga för väte och att allt gediget så att inget möglar, söker du ett mer exklusivt bastustugor hade jag rekommenderat dig Modulhus bastuhus.

Fri att välja placering av bastustugan

När man köper ett nyckelfärdigt bastuhus blir det enklare att välja vilken plats bastustugan ska ligga på. Jag själv hade tyckt det skulle vara skönt att ha på tomten eller ställa nere vid sjön. Planera vart den ska placeras, samt hur den ska lyftas på plats. Leverantören kanske kan ordna detta, hör med dom. Tänk även på att en bastustuga inte får placeras för nära vattenbrynet. Håll dig till strandskyddsreglerna, så blir det inga problem. 

Allt kan som sagt gå mycket smidigare när man köper ett nyckelfärdigt bastuhus. Sen slutar inte fördelarna vid att endast kunna basta bekvämt och basta i omgångar, där man svalkar och kyler ner kroppen, utan det finns även hälsofördelar med att basta. Det finns en loungedel där du kan sitta och svalka dig med vänner och familj och se ut genom det stora panoramafönster och njuta av utsikten och sätta på din favoritmusik. 

Exklusivare design:

Som privatperson kan det vara svårt att få det rätta materialen till sin bastu, träet behöver stå mot väta och kanske vill ha ett basuthus som matchar din huvudbyggnad. 

Hälsofördelar

Enligt studier är bastubad en dunderkur för hälsan och kan resultera i minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, stroke och demens. Bastubad kan även påverka sömnen positivt samt minska ångest och lindra värk. Så det är inte bara bekvämt och härligt, utan det har en positiv påverkan på människans kropp.

Att basta kan även resultera i följande saker:

 1. Förstärkt immunförsvar

  När man bastar, producerar kroppen fler vita blodkroppar. Dessa kan hjälpa till att minska infektioner, vilket resulterar i att man blir mindre sjuk

 2. Snabbare återhämtning

  När du bastar, blir det varmt och det gör att din kroppstemperatur höjs. Detta gö att din blodgenomströmning ökar. Det i sin tur kan leda till att kroppen återhämtar sig snabbare

 3. Bra för både kropp och sinne

  Bastubad är inte bara hälsosamt för kroppen men även för själen och psyket. När det bastas så höjs även serotoninhalten. Serotonin är ett ämne som gör människan mer avslappnad och lugn.

 4. Hjälper muskler och stela leder

  Kroppens muskler och leder ”mjuknar upp” i bastuvärmen, vilket kan vara bra för ryggont, stela leder och nackbesvär.

 Kika på denna exklusiva och eleganta bastustuga, en sån hade man inte tackat nej till. Klicka på videon nedan för att se mer!Att köpa ett bastuhus ser ut ut att vara väl investerade pengar, och jag lutar faktiskt åt att köpa ett i framtiden. Samtidigt som det inte bara är lyxigt och bekvämt att ha ett bastuhus på tomten, så är att basta och bastubad väldigt bra för hälsan. Vi får la se om jag köper ett, gör jag det, kommer jag definitivt dela med mig av det här på bloggen med ett foto på hur stugan/huset ser ut, en saker är säker är att det blir ingen bastu i byggsats inte den typ av känsla jag vill åt, man vill ändå investera i byggnader på tomten som på sikt kan höja värdet vid en försäljning, så ev att jag kompletterar med ett attefallshus med för mina gäster att bo i vid långväga besök.

Slutligen, visste du att man bör duscha innan man tar ett bastubad? Det är nämligen så att din hud om den har smuts på sig detta går in i porerna vid bastande.

Senaste inläggen

Ramadan

Familj, Gott och blandat, Välmående

Ramadan står för dörren, och i år känns starten på ...

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil har fördelar

Hälsa

Att inkludera regelbunden massage i din livsstil kan vara en ...

Så kan få en mindre stressig livsstil 

Hälsa

Så här ett år in i interaktioner med användare, låt ...