Familjeäventyr i Grekland

Resor

Att resa till Grekland med barn kan vara ett fantastiskt äventyr för hela familjen. En av våra mest minnesvärda resor var till den vackra ön Rhodos, där vi fann en perfekt kombination av sol, kultur och barnvänliga aktiviteter. Här delar jag med mig av några höjdpunkter och tips för att göra er Rhodos-resa oförglömlig.

1. Familjevänliga Stränder

Rhodos är känt för sina fantastiska stränder, och många av dem är idealiska för barnfamiljer. Våra favoriter inkluderar:

 • Tsambika Beach: En av de mest populära stränderna på ön, med fin sand och långgrunt vatten som är perfekt för små barn. Det finns också ett lekplatsområde och flera restauranger där ni kan njuta av grekiska specialiteter.
 • St. Paul’s Bay: Belägen nära den historiska staden Lindos, erbjuder denna bukt lugnt och kristallklart vatten, perfekt för bad och snorkling. Barnen älskar att utforska de små fiskarna som simmar nära stranden.

2. Historiska Utflykter

Att kombinera lärande med roliga aktiviteter är alltid en hit hos barnen, och Rhodos erbjuder många möjligheter för detta.

 • Rhodos Gamla Stad: Att vandra genom de smala, kullerstensbelagda gatorna i Rhodos gamla stad är som att resa tillbaka i tiden. Barnen kan upptäcka de imponerande stadsmurarna och fästningarna medan ni tillsammans lär er om riddarna av Sankt Johannes.
 • Akropolis i Lindos: En kort biltur från Rhodos stad tar er till Lindos, där ni kan klättra upp till den antika Akropolis. Utsikten från toppen är spektakulär, och det är ett perfekt tillfälle att prata om Greklands rika historia medan ni tar en paus och njuter av landskapet.

3. Roliga Aktiviteter

För att hålla barnen underhållna och aktiva finns det flera äventyrsparker och vattenland att besöka.

 • Faliraki Water Park: En av Europas största vattenparker med ett brett utbud av rutschkanor och pooler som passar alla åldrar. Våra barn älskade den stora vågpoolen och de spännande vattenrutschbanorna.
 • Valley of the Butterflies: Detta naturreservat är en magisk plats där tusentals fjärilar samlas under sommarmånaderna. Barnen kan vandra längs de skuggiga stigarna och beundra de färgglada fjärilarna som fladdrar omkring.

4. Grekisk Mat för Barn

Att prova ny mat är en stor del av att resa, och Grekland har mycket att erbjuda även för kräsna små ätare.

 • Gyros och Souvlaki: Dessa grillade köttspett och fyllda pitabröd är enkla och smakrika, vilket gör dem till en favorit hos våra barn.
 • Tzatziki och Färska Grönsaker: Att dippa färska grönsaker i den krämiga tzatziki-såsen blev snabbt en hit vid varje måltid.

5. Praktiska Tips

 • Boende: Välj ett hotell eller en resort som är anpassad för barnfamiljer. Många erbjuder barnklubbar, pooler och aktiviteter som gör vistelsen extra rolig för de små.
 • Transport: Hyrbil är ett bra alternativ för att utforska ön i er egen takt, särskilt om ni har små barn med er.
 • Väder: Sommarmånaderna kan vara mycket varma, så se till att packa mycket solskydd och hattar, och planera aktiviteter tidigt på morgonen eller senare på eftermiddagen.

Att resa till Rhodos med barn är en fantastisk upplevelse som kombinerar sol, bad och kultur. Med lite planering kan ni skapa minnen för livet och njuta av allt det vackra Grekland har att erbjuda. Så packa väskorna och ge er ut på ett oförglömligt äventyr!

Senaste inläggen

Nyheter inom forskning för att behandla fibromylagi

Hälsa

Midsommarfirande med familjen Hej kära läsare! Imorgon är det äntligen ...

Ett smart val för ditt hem

Bygg

I dagens inlägg vill jag prata om något som är ...

En vecka av framgång

Tech

Denna vecka har varit fylld av spännande utmaningar och givande ...