En vecka av framgång

Tech

Denna vecka har varit fylld av spännande utmaningar och givande framsteg, både på jobbet och på det personliga planet. Som alltid är det en balansakt att kombinera familjeliv och arbetsliv, men när saker går bra på båda fronterna, blir man påmind om varför man gör allt detta.

Git-Kurs en ny dimension av kunskap

Första halvan av veckan var dedikerad till en kurs i Git. Som någon som alltid strävar efter att förbättra mina tekniska färdigheter, var detta en välkommen möjlighet. Git, med sitt versionshanteringssystem, är en grundpelare inom mjukvaruutveckling och något som jag länge velat bemästra. Kursen var intensiv men oerhört givande.

Under kursen fick vi lära oss allt från grundläggande kommandon till mer avancerade tekniker som branching och merging. Det var fascinerande att se hur dessa verktyg kan underlätta samarbetet inom teamet och säkerställa att alla arbetar med den senaste versionen av koden. Vi gick också igenom olika arbetsflöden och bästa praxis, vilket gav oss insikter i hur vi kan förbättra vår egen utvecklingsprocess.

Efter några långa dagar med många aha-upplevelser och lite frustration över felmeddelanden, kändes det otroligt tillfredsställande att kunna genomföra en komplett Git-process från början till slut. Nu ser jag fram emot att implementera dessa nya färdigheter i vårt dagliga arbete och se hur de kan bidra till effektivare och smidigare projekt.

Lyckad PI-Planning – Samarbete och struktur

Veckans andra höjdpunkt var vår PI-planning (Program Increment Planning). För den som inte är bekant med termen, är PI-planning en ceremoni inom ramverket SAFe (Scaled Agile Framework) där teamen planerar sitt arbete för den kommande perioden. Det är en intensiv och fokuserad session där målet är att skapa en tydlig plan och säkerställa att alla är på samma sida.

Vår PI-planning den här veckan var särskilt framgångsrik. Vi började med att granska våra tidigare sprintar och identifiera vad som fungerade bra och vad som kunde förbättras. Därefter satte vi upp våra mål för nästa period och delade upp arbetet i mindre, hanterbara delar.

Det bästa med denna PI-planning var känslan av samhörighet och gemensamt fokus. Varje medlem i teamet bidrog med sina insikter och idéer, och vi lyckades skapa en plan som inte bara är realistisk, utan också ambitiös. Det är alltid inspirerande att se hur mycket vi kan åstadkomma när vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål.

Balansen hemma

Med en så produktiv vecka på jobbet, var det viktigt att även hitta tid för familjen. Efter långa dagar med Git-kommandon och PI-planning, var det skönt att komma hem till min fru och barn. Vi tillbringade kvällarna med enkla nöjen som att spela brädspel, läsa böcker och ta lugna promenader i kvarteret. Det är dessa små stunder som verkligen fyller på energin och ger perspektiv på vad som är viktigast i livet.

Framåt med nya insikter

Nu när veckan går mot sitt slut, känner jag mig både trött och upplyft. Trött, på ett bra sätt, efter allt intensivt lärande och planerande. Upplyft, för att vi som team har tagit stora steg framåt och för att jag själv har utökat min tekniska verktygslåda. Att balansera kraven från arbete och familjeliv är inte alltid lätt, men veckor som denna visar att det är möjligt och otroligt givande.

Nu ser jag fram emot att använda mina nya Git-kunskaper i praktiken och att följa upp vår PI-plan för att se våra projekt blomstra. Tack för att ni följer med på resan, och jag hoppas ni också har haft en produktiv och meningsfull vecka!

Senaste inläggen

Guide för att välja rätt försäkring

Familj, Gott och blandat

Här är ditt inlägg med korrekt rubriksättning: Att välja rätt ...

UiPath cloud – Ett kraftfullt verktyg för effektiv automation

Tech

Medan jag balanserar vardagen som familjefar i Göteborg med två ...

Vill ha högre lön

Familj

Att vilja ha högre lön är en naturlig del av ...