En välbehövlig dag på Hagabadet – En stund för mig själv

Gott och blandat

Att få en stund för sig själv som småbarnsförälder är inte alltid lätt att ordna, men när möjligheten väl dyker upp är det som att hitta en liten skatt. Denna helg tog jag mig tiden att besöka Hagabadet för en spa-dag helt på egen hand, och det visade sig vara precis vad jag behövde.

Hagabadet, med sin rogivande atmosfär och fantastiska faciliteter, erbjöd mig en möjlighet att verkligen koppla av. Från det ögonblick jag steg in genom dörrarna kände jag hur stressen från vardagen började rinna av mig. Jag började med ett varmt och avkopplande bad i deras mineralrika vatten, vilket kändes som en balsam för kroppen. Det var fantastiskt skönt att bara ligga där, lyssna på det stilla vattnet och låta tankarna flyta iväg.

Efter badet tog jag en tur till bastuavdelningen, där jag provade både den traditionella bastun och ångbastun. Värmen och ångan hjälpte till att rensa både kropp och sinne, och efteråt kände jag mig nästan som en ny människa. Att bara sitta där, utan att behöva tänka på något annat än att njuta av stunden, var en lyx jag sällan unnar mig.

En av höjdpunkterna var ändå den avslappnande massagen jag bokat in. Massören var otroligt skicklig, och genom att bearbeta alla de där spända musklerna som byggts upp under veckorna kände jag hur kroppen verkligen slappnade av. Det var som att all den ackumulerade stressen bara smälte bort under händerna på massören.

När jag lämnade Hagabadet senare på dagen, kände jag mig inte bara utvilad utan också återhämtad och redo för nya utmaningar. Det är otroligt hur mycket en dag av egenvård kan göra för välmåendet. Jag insåg verkligen hur viktigt det är att ta tid för sig själv, även om det bara är för några timmar.

Så nu, med nyfunnen energi och ett lugnare sinne, känner jag mig mycket bättre rustad för att ta mig an både familjelivets och arbetets utmaningar. En sådan här dag på Hagabadet är något jag verkligen kan rekommendera till alla som behöver en paus från vardagens hektiska tempo. Det var en välbehövlig och fantastisk upplevelse som jag definitivt kommer att göra om.

Ta hand om er själva och glöm inte bort att unna er en stunds avkoppling då och då – det gör verkligen underverk!

Senaste inläggen

Nyheter inom forskning för att behandla fibromylagi

Hälsa

Midsommarfirande med familjen Hej kära läsare! Imorgon är det äntligen ...

Ett smart val för ditt hem

Bygg

I dagens inlägg vill jag prata om något som är ...

En vecka av framgång

Tech

Denna vecka har varit fylld av spännande utmaningar och givande ...