Barnen har höstblåsor

Familj

Förra veckan drabbades båda våra barn av höstblåsor, något som verkligen gjorde sitt intåg i vårt hem

Höstblåsor, eller hand-foot-and-mouth disease som de också kallas, är en vanlig virussjukdom hos små barn. Det började med att vår yngsta dotter, Emma, klagade över ont i halsen och hade hög feber. Vi tänkte först att det var en vanlig förkylning, men när vi senare upptäckte små, röda blåsor på hennes händer och fötter, insåg vi snabbt vad det var.

Som en familj som värderar friluftsliv högt och älskar att plana helgutlykter, var det extra frustrerande att se våra planerade vandringar och besök till Slottsskogen gå om intet. Men, precis som allt annat i småbarnslivet, handlar det om att anpassa sig och göra det bästa av situationen.

Här är några praktiska tips som vi hittade hjälpsamma under denna period:

Skapa en lugn och trygg miljö

Eftersom höstblåsor kan vara mycket obehagliga för de små, är det viktigt att skapa en så lugn och trygg miljö som möjligt. Vi ställde in alla planer och fokuserade på att göra vårt hem så komfortabelt som möjligt. Mjuka leksaker, favoritsagor och många kramar blev vårt fokus.

Välj mjuk mat och dryck

Höstblåsor kan göra det svårt och smärtsamt för barnen att äta. Vi valde mat som var lätt att svälja och inte irriterade deras munnar ytterligare. Yogurt, soppa och smoothies blev räddningen för att hålla dem mätta och närda utan extra smärta.

Håll huden ren och torr

För att lindra obehaget från blåsorna, badade vi barnen i ljummet vatten och använde mild tvål. Efter badet var det viktigt att klappa huden torr snarare än att torka den för att undvika ytterligare irritation.

Ha tålamod och var närvarande

Att ha sjuka barn är tufft för hela familjen. Min fru och jag delade upp nattskiften och var noga med att ge varandra tid och utrymme för återhämtning också. Tålamod och närvaro blev nyckeln till att överleva dessa intensiva dagar.

Även om veckorna då barnen hade höstblåsor var krävande, gav det oss samtidigt möjlighet att sakta ner och verkligen närvara i nuet. Vi fick en påminnelse om att uppskatta de små stunderna, även när situationen är allt annat än ideal. Förhoppningsvis är vi nu bättre rustade för liknande utmaningar i framtiden, och kan snart återgå till våra älskade friluftsaktiviteter och helgäventyr.

Hoppas dessa tips kan vara till hjälp för andra föräldrar som också sitter i samma båt!

Senaste inläggen

Guide för att välja rätt försäkring

Familj, Gott och blandat

Här är ditt inlägg med korrekt rubriksättning: Att välja rätt ...

UiPath cloud – Ett kraftfullt verktyg för effektiv automation

Tech

Medan jag balanserar vardagen som familjefar i Göteborg med två ...

Vill ha högre lön

Familj

Att vilja ha högre lön är en naturlig del av ...